Catina alba Ovidiu - set 4 buc

Opinia clienților:
(0/5)
Review-uri  |  Spune-ţi opinia

  • 68,00 Lei 56,00 Lei

În Stoc

Plantele vin in ghiveci și se pot planta acum in luna Septembrie 2018, prinderea lor este de 100% garantat!


- +


Ai nevoie de ajutor? 0767.428.181

Un set contine 3 plante catina (Productiv) soiul Ovidiu si 1 planta (Polenizator)

Denumire stiintifica: Hippophae rhamnoides Ovidiu 

Catina alba Ovidiu este o planta cu fructe, frunze si lemn cu continut bogat si variat de vitamine si substante cu rol biologic activ. Este un arbust foarte ramificat si spinos care creste in Romania incepand din nisipurile si pietrisurile litorale pana in regiunile muntoase, alcatuind uneori cranguri si tufisuri destul de intinse. 

Catina alba este o planta diodica, se poate planta un exemplar masculin la 4-9 femele, pentru o productie mare si constanta de fructe. Mugurii femeli se diferentiaza de cei masculi prin grosime si marime. Acestia sunt grosi, mici, lipiti de ramura si acoperiti partial cu solzi cafenii. Mugurii florali masculi sunt mari, lungi de 10-13 mm, grosi de 3-5 mm, departati de ramura si acoperiti cu solzi de culoare cafenie-aramie- rosiatica.

Cerintele catinei la conditiile de mediu: lumina abundenta, directa, rezistenta mare la insolatie, seceta si ger, specie rustica, creste pe toate timpurile de sol, se dezvolta bine in conditii de umiditate moderata, nu suporta excesul de apa in sol sau la suprafata acestuia. Distantele pot fi urmatoarele: 2.8 - 3 m intre randuri si 2 metri intre plante pe rand, in cazul coroanelor aplatizate pe rand, 3.5 - 4 m intre randuri si 2 - 2.5 intre plante pe rand pentru forma globuloasa, 4 metri intre randuri si 3 metri intre plante pe rand in cazul soiurilor viguroase plantate pe terenuri fertile cu  forma coroanei globuloasa.

Ovidiu (Sf. Gheorghe 9) - epoca infloritului este mijlocie. Maturitatea de recoltare este extratimpurie. Capacitatea de fructificare este foarte mare, cu alternanta de la 7,2 la 30,5 kg /planta. Creste tip pom semierect, destul de ramificate, cu forma coroanei piramidala, lastarii de vigoare mijlocie pornesc in numar mare, au o crestere erecta si sunt lungi de 20-25 cm. Ghimpii sunt lungi de 8-10 cm , rigizi si destul de desi. Fructul este de marime mijlocie (0,44 g) cu forma ovala (larg eliptic h=11,4 mm; d=8,8 mm). Culoarea epicarpului este galbena portocalie cu perisori solzosi, rari dar evidentiati prin culoarea lor cenusie. Samanta este de marime medie, culoare bruna.

Catina alba nu necesita tratamente chimice de combatere a bolilor si daunatorilor, fiind o alternativa pentru multe culturi nerentabile, sau singurul mod de valorificare a unor terenuri improprii altor specii. Primele plantatii de catina alba din tara noastra au fost realizate in scop tehnic, pentru fixarea si valorificarea terenurilor supuse degradarii, in special, in zona colinara a tarii, pentru fixarea nisipurilor miscatoare.

Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. In fructele coapte continutul depaseste 400–800 mg la 100 g suc proaspat Substanta uscata 17.74%, acid ascorbic 166.61 mg%, lipide 11.22 g% s.u., carotenoizi 30.08 mg%, proteina bruta 13,34 g% s.u. Fructele de catina sunt utilizate in scopuri terapeutice, in hipo - si avitaminoze, in anemie si convalescenta, alimentar sub forma de sucuri, siropuri, marmelada, vin de catina etc. Se poate utiliza si infuzia 2-3%, folosind 2-3 ceaiuri de catina pe zi.

  Mai multe informatii despre produs gasiti daca accesati butonul   Specificaţii Produs

 

Specificatii generale produs
Info
Caracteristici: Catina Ovidiu
Perioadă de plantare: mar - iun      sep - noi   
Timp de coacere: extratimpuriu
Forma caracteristica: arbust fructifer de talie medie
Înălțime la maturitate: 2 - 3 m
Loc de plantare: soare
Distanța între plante: 2 - 2,5 m
Adâncimea de plantare: 20 - 30 cm
Cerinte de udare: minime, suportă seceta
Pretentii fata de sol: creste pe orice sol mediu de grădină
Rezistența la îngheț: rezista fara probleme la -40°C
Necesar de lucrări: necesită puține lucrări de îngrijire
Varsta plantei: 2 ani
Conditionarea radacinii: în functie de sezon: ghiveci / alveolă / rădăcina nudă
Înălțimea la livrare: 60cm - 1m
Detalii plantare și întretinere accesati link-ul aici   
Nu sunt review-uri despre acest produs.

Spune-ţi opinia

  Esti multumit de calitatea produselor ?
  Cum au fost impachetate si livrate ?
  Ai recomanda si altora ?


Etichete: Catina, alba, Ovidiu, set, buc, Arbusti, fructiferi, Catina-ovidiu-set

Produse asemănătoare

Te-ar putea interesa si...