Catina alba Tiberiu - set 4 buc

Opinia clienților:
(5/5)
1 Review-uri  |  Spune-ţi opinia

  • 68,00 Lei 56,00 Lei

În Stoc

Plantele vin in ghiveci și se pot planta acum in luna Septembrie 2018, prinderea lor este de 100% garantat!


- +


Ai nevoie de ajutor? 0767.428.181

Un set contine 3 plante catina (Productiv) soiul Tiberiu si 1 planta (Polenizator)

Denumire stiintifica: Hippophae rhamnoides Tiberiu.

Catina alba Tiberiu este o planta cu fructe, frunze si lemn cu continut bogat si variat de vitamine si substante cu rol biologic activ. Este un arbust foarte ramificat si spinos care creste in Romania incepand din nisipurile si pietrisurile litorale pana in regiunile muntoase, alcatuind uneori cranguri si tufisuri destul de intinse.

Catina este o planta diodica, se poate planta un exemplar masculin la 4-9 femele, pentru o productie mare si constanta de fructe. Mugurii femeli se diferentiaza de cei masculi prin grosime si marime. Acestia sunt grosi, mici, lipiti de ramura si acoperiti partial cu solzi cafenii. Mugurii florali masculi sunt mari, lungi de 10-13 mm, grosi de 3-5 mm, departati de ramura si acoperiti cu solzi de culoare cafenie-aramie- rosiatica.

Cerintele catinei la conditiile de mediu: lumina abundenta, directa, rezistenta mare la insolatie, seceta si ger, specie rustica, creste pe toate timpurile de sol, se dezvolta bine in conditii de umiditate moderata, nu suporta excesul de apa in sol sau la suprafata acestuia. Distantele pot fi urmatoarele: 2.8 – 3 m intre randuri si 2 metri intre plante pe rand, in cazul coroanelor aplatizate pe rand, 3.5 - 4 m intre randuri si 2 - 2.5 intre plante pe rand pentru forma globuloasa, 4 metri intre randuri si 3 metri intre plante pe rand in cazul soiurilor viguroase plantate pe terenuri fertile cu  forma coroanei globuloasa.

Tiberiu (Serbanesti 1) - epoca infloritului este mijlocie. Perioada de maturare a fructelor este timpurie. Capacitatea de productie este medie 6,6 - 10,4 Kg pe planta. Creste de tip pom, semierect, coroana este globuloasa - piramidala. Lastarii sunt lungi de 20-30 cm si erecti. Ghimpii sunt lungi de 7-8 cm, rigizi si destul de desi. Frunzele sunt ingust eliptic de 4-5 mm si lungi de 6-7 cm. Frunza este de culoare verde deschis pe partea superioara, iar pe partea posterioara pubescenta este mijlocie cu perisori de culoare alb argintii. Fructul de catina Tiberiu este oval-turtit (oblong, h=9.6mm; d=9.4 mm), de culoare galben-portocalie, mijlociu ca marime (0.49 g) cu perisori solzosi destul de rari pe epicarp. Samanta mica, brun negricioasa.

Catina alba nu necesita tratamente chimice de combatere a bolilor si daunatorilor, fiind o alternativa pentru multe culturi nerentabile, sau singurul mod de valorificare a unor terenuri improprii altor specii. Utilizata in agricultura, catina alba mareste rezistenta de iernat a albinelor, fertilizeaza natural solul cu azot produs de activitatile simbiotice cu ciuperca Actinomices eleagni. Primele plantatii de catina din tara noastra au fost realizate in scop tehnic, pentru fixarea si valorificarea terenurilor supuse degradarii, in special, in zona colinara a tarii, pentru fixarea nisipurilor miscatoare.

Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. In fructele coapte continutul depaseste 400–800 mg la 100 g suc proaspat. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regasim celuloza, betacaroten (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc. Fructele de catina sunt utilizate in scopuri terapeutice, in hipo - si avitaminoze, in anemie si convalescenta, alimentar sub forma de sucuri, siropuri, marmelada, vin de catina etc. Se poate utiliza si infuzia 2-3%, folosind 2-3 ceaiuri pe zi.

  Mai multe informatii despre produs gasiti daca accesati butonul   Specificaţii Produs

 

Specificatii generale produs
Info
Caracteristici: Catina Tiberiu
Perioadă de plantare: mar - iun      sep - noi   
Timp de coacere: timpuriu
Forma caracteristica: arbust fructifer de talie medie
Înălțime la maturitate: 2 - 3 m
Loc de plantare: soare
Distanța între plante: 2 - 2,5 m
Adâncimea de plantare: 20 - 30 cm
Cerinte de udare: minime, suportă seceta
Pretentii fata de sol: creste pe orice sol mediu de grădină
Rezistența la îngheț: rezista fara probleme la -40°C
Necesar de lucrări: necesită puține lucrări de îngrijire
Varsta plantei: 2 ani
Conditionarea radacinii: în functie de sezon: ghiveci / alveolă / rădăcina nudă
Înălțimea la livrare: 60cm - 1m
Detalii plantare și întretinere accesati link-ul aici   
  review adăugat pe 17.04.2018

Foarte multumit de produsele primite.


Achiziție verificată

Spune-ţi opinia

  Esti multumit de calitatea produselor ?
  Cum au fost impachetate si livrate ?
  Ai recomanda si altora ?


Etichete: Catina, alba, Tiberiu, set, buc, Arbusti, fructiferi, Catina-tiberiu-set

Produse asemănătoare

Te-ar putea interesa si...